Gartner - norske grønnsaker

I sesong

Norske grønnsaker har lang modningstid og kort sesong.

Endelig er de norske eplene her!

Nå er høsten her, og samtidig er de norske eplene endelig blitt modne. Kos deg med dem som de er, del dem opp i båter og nyt dem som snacks eller bruk dem i matlaging.

Fantastiske norske beter

Norske beter gir et flott fargespill i maten, og tilfører en sødme i smaken. La deg friste av deilige oppskrifter, og bruk beter neste gang du lager middag.

Hurra for norske plommer!

Mens sommer går mot høst er søte og saftige plommer endelig i butikken. De er på sitt beste akkurat nå, så spis dem rett fra kurven eller bruk dem i en dessert eller salat.

Langsom modning gir en unik smak

Norske gulrøtter og bønner har flere ting til felles: De har vokst seg modne i løpet av en lang og nordisk sommer, og de er på sitt aller beste akkurat nå. Prøv deg frem blant ulike oppskrifter og finn din favoritt!

Ventetiden er over!

Norske grønnsaker og bær vokser langsomt, men endelig høster produsentene norsk knutekål, kålrot og bringebær. Vi har tips og oppskrifter til hvordan du tilbereder dem best.

Nå er det ny, norsk sesong hver uke

Norske grønnsaker modner langsomt, men er verdt å vente på. Lyse dager og kjølige netter fyller norske grønnsaker med en unik smak. Nå er ventetiden over for norske sukkererter, squash, brokkoli, løk i bunt og gulrøtter i bunt.

Endelig er de norske tomatene her

Norske tomater er søte og fulle av smak, og de kommer i mange ulike fasonger og størrelser – fra knyttnevestore til små perler. Lokale produsenter dyrker stadig nye sorter som smaker forskjellig – men alltid godt!