Gartner - norske grønnsaker

Norske bønner

Bønnefamilien består av en gjeng friske, sprø belger med saftige bønner. Fellestrekket er at de er svært smakfulle og næringsrike, og at alle ferske bønner må varmebehandles på en eller annen måte før bruk.

Mange sorter

Norske bønner smaker fantastisk i salater, wok og som tilbehør til kjøtt, fisk og kylling. Velg mellom aspargesbønner, snittebønner, brekkbønner og voksbønner, og smak deg frem til dine favoritter.

Visste du at?

Bønner er naturlig rike på kostfiber, protein og folat, samtidig som de er fattige på kalorier.

Bønner må varmebehandles

Det aller viktigste du må vite om bønner, er at de varmebehandles. Maks to minutter i kokende vann, så kan du gjerne kjøle dem ned i isvann før servering. Da stoppes kokeprosessen og bønnene beholder den friske grønnfargen. Bønner kan også stekes et par minutter i panna med olje, hvitløk og persille. Raskt og godt!

Tips!

Bønner som blir varmebehandlet for lenge, mister både sprøhet og smak.