Gartner - norske grønnsaker

Godt å vite om sesongens norske neper

Neper høres hverdagslig ut, men er norske delikatesser! De er også blant det vi kaller vårens primører – de aller første grønnsakene i den norske sesongen. Ferskere blir det ikke!

Mange bruksområder 

Rå neper er nydelige i sommerens salater, finrevet eller høvlet i tynne skiver. Grillede neper er fantastisk godt tilbehør til både fisk og kjøttretter. Reddik er en god følgesvenn til neper. Prøv for eksempel smørdampede neper og reddiker – veldig enkelt og nydelig til all fisk og kylling. 

Smak

Nepe smaker pepperaktig med litt sødme – et sted mellom reddik og kålrot. Nå er nepene gode å spise som de er; litt senere i sesongen får de kraftigere smak og bør skrelles før bruk.

Visste du at

Ferske neper er så milde at du kan spise dem som et eple. Du trenger ikke å skrelle dem en gang!

Ernæring

Nepene er rike på vitamin C og fattige på kalorier. Her er det bare å forsyne seg!