Gartner - norske grønnsaker

Nå får du norsk spisskål hele året!

Og det betyr at du får frisk, sprø kål med smaken av sommer langt utover høsten. La spisskålen sette farge på et måltid med fisk, grillmat, røkt kjøtt, svin eller kylling.

Oppskrifter med kål

Spisskål har samme egenskaper som sommerkål, men har en karakteristisk, spiss form og lengre sesong. Her er våre favorittoppskrifter med kål – du kan erstatte sommerkål med spisskål, og omvendt.

Allsidig og god grønnsak

Rød spisskål er en variant av vanlig grønn spisskål. Ettersom spisskål er mild i smak kan den nytes rå og er nydelig i en råkostsalat. Spisskål kan også wokes, stekes, strimles i salater, eller smørdampes. Den er kalorifattig, men rik på B-vitaminet folat, vitamin C og kostfiber. 

Tips!

Oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.