Gartner - norske grønnsaker

Endelig er de norske eplene her!

Nå er høsten her, og samtidig er de norske eplene endelig blitt modne. Kos deg med dem som de er, del dem opp i båter og nyt dem som snacks eller bruk dem i matlaging.

Mange muligheter

Epler har mange bruksområder og gjør seg godt på fruktfat, i kaker, salater, som drikke eller syltetøy. Hva med en frisk og fargerik råkostsalat som tilbehør til middagen? Eller en deilig og varm eplegløgg på kalde høstkvelder? Vi har samlet våre favoritter og kanskje finner du din egen favoritt blant disse?

Tips!

Drypp gjerne noen dråper med sitron eller lime over eplebitene. Dette gjør at de ikke blir så fort brune.

Oppbevaring

Epler oppbevares lengst i kjøleskap, men smaken kommer best frem når eplene er romtempererte. Epler har forholdsvis lang holdbarhet og holder seg godt på fruktfatet.

Sorter

Epler kommer i flere fasonger, farger og smaker. Finn din favoritt blant Åkerø, Rød Gravenstein, Discovery, Rød Aroma og Summerred. 

Åkerø

Åkerø er opprinnelig en svensk eplesort som i Norge først og fremst dyrkes på Østlandet. Ikke nok med at Åkerø ser lekkert ut, det er også smakfullt, saftig og sprøtt. Fruktskallet er lysegult til rosa, og fruktkjøttet er fast og lysegult.

Rød Gravenstein

Rød Gravenstein er et eple med lange tradisjoner i Norge og har blitt dyrket her i over 200 år. Det er et svært saftig eple med en smak som er syrlig og en konsistens som er fast.

Discovery

Dicovery er en ny, men godt utbredt eplesort i Norge. Eplet kjennetegnes ved sin middels store og runde form, og en skinnende rød farge. Smaken er syrlig og aromatisk.

Rød Aroma

Rød Aroma har blitt en viktig eplesort her i landet, mye på grunn av at det passer godt til matlaging. Eplet smaker søtt og friskt og kjennetegnes ved sitt faste og sprø fruktkjøtt.