Gartner - norske grønnsaker

Ventetiden er over!

Norske grønnsaker og bær vokser langsomt, men endelig høster produsentene norsk knutekål, kålrot og bringebær. Vi har tips og oppskrifter til hvordan du tilbereder dem best.

Knutekål

Ingen rotgrønnsaker har like mye sødme som knutekål. Det gjør blant annet knutekål til et naturlig førstevalg i en coleslaw. Knutekål kan brukes rå som snacks eller i råkost, men også kokt og wokket.

Tips!

Vent med å tilsette knutekål til helt på slutten av koketiden, ettersom den fort blir overkokt.

Kålrot

Kålrot har en mild smak med mye sødme og er, på samme måte som knutekål, genial som rå snacks i barnas matpakker. Kålroten kan brukes til mye, og hva med å erstatte poteten med kålrot og lage en røsti full av smak og farge?

Tips!

Kålrot er en nær slektning av kål, men i motsetning til andre kålsorter er det knollen som spises – ikke bladene. 

Bringebær

Søte og fyldige bringebær er en favoritt for mange, og de setter en frisk smak på både frokostblandinger og desserter. Prøv å lage ditt eget syltetøy, tilsett dem i salaten eller bak en himmelsk kake til sommerfesten. 

Knutekål

Rotfrukter er kjent for sin sødme. Men ingen har like mye sødme som knutekål. Noe som blant annet gjør knutekål til et naturlig førstevalg i en coleslaw. Knutekål kan brukes rå som snacks eller i råkost, men også kokt og wokket.

Kålrot

Kålrot har fått tilnavnet «Nordens appelsin» fordi den akkurat som appelsinen er full av C-vitamin. Den har en mild smak med mye sødme og er derfor genial som rå snacks i barnas matpakker. Kålroten kan brukes til mye, og er uunnværlig til enkelte retter. Et pinnekjøttmåltid uten kålrotstappe blir liksom ikke helt det samme.

Bringebær

Bringebær er med på å sette en frisk smak på både frokostblandinger og desserter. Den søte og fyldige smaken gjør at disse bærene er en favoritt for mange, spesielt på sommeren sammen med is. Bringebær er store, men sarte, og de er satt sammen av saftfulle og dyprøde perler. Hver av disse perlene er en egen liten frukt med et frø som er dekket av rødt fruktkjøtt. En klase utgjør et bringebær. Smaken varierer etter sort og modning, men er som regel søt med god syre og mye aroma.