Gartner - norske grønnsaker

Endelig er de norske morellene, rødbetene og minipurrene her!

Ventetiden er over! Nå kan du nyte norske rødbeter, minipurre og moreller. Alle har de en ting til felles: Klimaet her langt mot nord har fylt dem med en unik smak.

Rødbeter i bunt

Nå får du rødbet i bunt. Da har de ikke blitt lagret hos produsentene, og blir levert helt ferske til butikken. Rødbeter har en mild og noe jordaktig smak med mye sødme, og kan brukes på flere vis. 

Tips!

Rødbeter trives best i kjøleskap. Og gjerne i en plastpose eller en tett plastboks.

Minipurre

Minipurre er en løkplante med en mild og deilig purresmak og en fin konsistens. Den egner seg over alt der du ville brukt vanlig purre, og er perfekt i taco, omelett, på pizza og ikke minst til rakfisk. Her er noen av våre favoritter: 

Visste du at...

Den grønne delen av minipurren passer særlig godt i supper, gryter, fonder og kraft fordi varmebehandling får frem minipurrens herlige sødme. Den hvite delen er mørere og brukes helst rå.

Moreller

Norske moreller er en stor sommerfavoritt blant mange, og de har en deilig smak som er rund, søt og en anelse bitter. Spis dem gjerne som de er, eller prøv dem på brødskiva eller som dessert. 

Visste du at...

Kirsebær er en betegnelse som omfatter to hovedgrupper: Søtkirsebær og surkirsebær. I Norge kaller vi søtkirsebær for moreller., mens surkirsebær kalles bare kirsebær. 

Rødbeter bunt

Rødbeter har en mild og noe jordaktig smak med mye sødme. En kan brukes på flere vis: rå, pannestekte, kokte, bakte, moste og gratinerte. Kokte rødbeter med nypoteter, smør og gressløk er en rett i seg selv. Og den er fantastisk til kjøtt, særlig saltet eller røkt.

Minipurre

Minipurre er en løkplante med en mild og deilig purresmak og en fin konsistens. Den passer særlig godt i supper, gryter, fonder og kraft, da varmebehandling får frem purrens herlig sødme. Det er den grønne delen av purren som brukes til dette, den hvite delen er mørere og brukes helst rå.

Moreller

Moreller er en stor sommerfavoritt blant mange nordmenn. De har en deilig smak som er rund, søt og en anelse bitter. Denne steinfrukten er i slekt med plomme og har to navn, moreller eller søtkirsebær. Fargen varierer fra gul via mørkerød til nesten sort. En morell kjennetegnes ved at den er svakt hjerteformet og at den har et karakteristisk hulrom ved stilken. Spis dem gjerne som de er, men husk å spytte ut steinen!