Gartner - norske grønnsaker

Norsk blomkål fra Gartner

Blomkål har en lang tradisjon på norske matbord – og har vært dyrket her til lands helt siden 1600-tallet. Navnet betyr enkelt og greit kålblomst – og det er blomsten som vi helst bruker som mat, men blader og stilk kan også spises. Er blomkålen rå har blomkålen en anelse peppersmak og sødme.

Blomkål dyrker vi over store deler av landet. Fra Aust-Agder i sør, Østfold i øst, Rogaland i vest til Nord-Trøndelag i nord. Se alle områdene vi dyrker blomkål.

1150 produsenter leverer norske grønnsaker til oss

Sommer og norske grønnsaker hører sammen, for ingenting smaker som ferske tomater, salater, gulrøtter og poteter, for å nevne noen. Norsk klima med mye sol og langsom modning gir dem en spesielt god smak, og lokale produsenter sikrer at de er ferske og fristende. Se i butikken etter alle de lokale variantene og spesialitetene – nå har vi merket flere enn noensinne.