Gartner - norske grønnsaker

Norske epler

Epler kommer i flere fasonger, farger og smaker. De er en flott kilde til kostfiber om du ikke skreller bort skallet. Kos deg med dem som de er, del dem opp i småbiter og nyt dem som snacks eller bruk dem i matlaging. Epler gjør seg også godt i kaker og salater, som drikke eller syltetøy.

Rød Aroma

Rød Aroma har blitt en viktig eplesort her i landet, mye på grunn av at det passer godt til matlaging. Eplet smaker søtt og friskt og kjennetegnes ved sitt faste og sprø fruktkjøtt.

Rød Aroma dyrker vi i Lier i Buskerud, Hardanger i Hordaland, Sogn og Nordfjord i Sogn og Fjordane, Telemark og Vestfold

Rød Gravenstein

Rød Gravenstein er et eple med lange tradisjoner i Norge og har blitt dyrket her i over 200 år. Det er et svært saftig eple med en smak som er syrlig og en konsistens som er fast. 

Rød Gravenstein dyrker vi i Lier i Buskerud, Hardanger i Hordaland, Sogn og Nordfjord i Sogn og Fjordane, Telemark og Vestfold

Discovery

Dicovery er en ny, men godt utbredt eplesort i Norge. Eplet kjennetegnes ved sin middels store og runde form, og en skinnende rød farge. Smaken er syrlig og aromatisk. 

Discovery dyrker vi Lier i BuskerudHardanger i HordalandSogn og Nordfjord i Sogn og FjordaneTelemark og Vestfold

1150 produsenter leverer norske grønnsaker til oss

Sommer og norske grønnsaker hører sammen, for ingenting smaker som ferske tomater, salater, gulrøtter og poteter, for å nevne noen. Norsk klima med mye sol og langsom modning gir dem en spesielt god smak, og lokale produsenter sikrer at de er ferske og fristende. Se i butikken etter alle de lokale variantene og spesialitetene – nå har vi merket flere enn noensinne.