Gartner - norske grønnsaker

Norske gulrøtter

Gulrot er en rotgrønnsak som passer til det meste, og er antageligvis den mest populære grønnsaken vi har i Norge. Den har en knasende sprø og saftig konsistens, og en deilig, søt smak. Med sin sødmefylte smak egner den seg til mer enn bare de tradisjonelle suppene og råkostsalatene.

Gulrot

Gulrot er en rotgrønnsak som passer til det meste. Med sin sødmefylte smak egner den seg til mer enn bare de tradisjonelle suppene og råkostsalatene. Den har en knasende sprø og saftig konsistens, og en deilig, søt smak. Gulroten er antakeligvis den mest populære grønnsaken vi har i Norge, og er uten tvil barnas favoritt.

Gulrøtter dyrker vi i store deler av landet, blant annet Solør i Hedmark, Toten i Oppland, Jæren i Rogaland, Smøla i Møre og Romsdal, og Lærdal i Sogn og Fjordane.

Buntgulrot

Buntgulrøttene har en herlig sødme. Det fine med gulroten er at den kan brukes på så mange forskjellige måter. Den kan kuttes i strimler, raspes, høvles eller kuttes i små og store biter.

Buntgulrot dyrker vi i store deler av landet, blant annet i Romerike i Akershus og Frosta i Nord-Trøndelag.

Delikat gulrot

Disse utvalgte gulrøttene er ekstra søte, sprø og fulle av smak. Den litt mindre størrelsen gjør at de fortjener betegnelsen delikat. Bruksområdene er like mangfoldige som for vanlige gulrøtter. 

Delikat gulrot dyrker vi i store deler av landet, blant annet Solør i Hedmark og Jæren i Rogaland.

1150 produsenter leverer norske grønnsaker til oss

Sommer og norske grønnsaker hører sammen, for ingenting smaker som ferske tomater, salater, gulrøtter og poteter, for å nevne noen. Norsk klima med mye sol og langsom modning gir dem en spesielt god smak, og lokale produsenter sikrer at de er ferske og fristende. Se i butikken etter alle de lokale variantene og spesialitetene – nå har vi merket flere enn noensinne.