Gartner - norske grønnsaker

Nå er de norske nypotetene fra Gartner her

Nypoteter er benevnelsen som brukes på de første potetene som dukker opp av jorda her til lands. Sesongen er kort og varer fra midten av juni til begynnelsen av august. Den norske nypoteten har unike smaksegenskaper – mye takket være måten den håndteres på. Utgangspunktet er at potetene skal inn på pakkeri senest to timer etter opptak. Deretter skal de være ute på markedet i løpet av 24 timer. Dette ferskhetsaspektet bidrar til å gjøre nypoteten ekstra saftig og full av smak.

Her dyrkes nypotetene

Nypoteteter dyrker vi i Reddal i Aust-Agder, Sunndal i Møre og Romsdal, Lærdal i Sogn og Fjordane, Frosta i Nord-Trøndelag, og i Hedmark, Rogaland, Vestfold og Østfold

Nypoteter gule

Nypoteter gule er kokefaste poteter – og som navnet indikerer er de gule i fargen, både på utsiden og innsiden. Disse potetene er så ferske og gode at du nesten er garantert å lykkes om du inkluderer dem i en rett. Prøv dem gjerne i varme salater eller til grillmat. Og vil du ha mest mulig fiber, er det en god idé å spise potetene med skallet på.

Nypoteter røde

Nypoteter røde er kokefaste poteter. Utenpå er de røde, men inni er de gule. Dette er ferske godsaker som kan nytes til det meste. Prøv dem i varme salater, som tapas og som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Spis gjerne potetene med skallet på – det er nemlig der du finner mesteparten av fibrene. 

1150 produsenter leverer norske grønnsaker til oss

Sommer og norske grønnsaker hører sammen, for ingenting smaker som ferske tomater, salater, gulrøtter og poteter, for å nevne noen. Norsk klima med mye sol og langsom modning gir dem en spesielt god smak, og lokale produsenter sikrer at de er ferske og fristende. Se i butikken etter alle de lokale variantene og spesialitetene – nå har vi merket flere enn noensinne.