Gartner - norske grønnsaker

Norske salater fra Gartner

Før var en salat bare tomat, agurk og noen salatblader. Siden den gang har det skjedd en revolusjon innen salattyper. Og nå kan du velge blant et hav av spennende smaker, farger, fasonger og teksturer. Det er ikke mye som skal til før du får et fullverdig måltid ut av en salat. Og husk, en salat trenger ikke bare være grønn!

Crispisalat

Crispisalaten kjennetegnes ved sin søte, milde smak, og sin sprø konsistens. Den er en krysning mellom isberg- og friséesalat. Vestfoldsalat, som den også heter, har sprø og ekstra tykke blader. 

Crispisalat dyrker vi i Lier i Buskerud, Hardanger i Hordaland, Frosta i Nord-Trøndelag og i Rogaland og Vestfold

Hjertesalat

Hjertesalaten har en sprø konsistens og en bittersøt og delikat smak. Denne populære salaten er en liten romanosalat, og går også under navnene gemsalat og babysalat. Den er avlang i formen og kompakt i bladstrukturen. De saftige bladene ligger omkranset rundt den kraftige midtre stengelen. 

Hjertesalat dyrker vi i Ringerike i Buskerud, Jæren i Rogaland, Nord-Trøndelag og Vestfold.

Ruccula

Ruccula har en karakteristisk pepper- eller sennepssmak som piffer opp det meste. Dette er egentlig ikke en salat, men en kåltype av italiensk opprinnelse. Ruccula benyttes gjerne sammen med andre salatsorter for å bryte med smakene – den fungerer nærmest som et krydder i salaten. De slanke, spisse bladene gir deg mange muligheter.

Ruccula dyrker vi på Ringerike og Lier i Buskerud, og Jæren i Rogaland.

Trippelsalat

Trippelsalat er en smakfull kombinasjon av søt hjertesalat, rød hodesalat og spenstig ruccula. Salatblandingen består av de aller beste ferske norske råvarene – utvalgt av produsentene. Blandingen gir deg en fin kombinasjon av sødme, farge og krydder. Trippelsalaten passer ypperlig til alle typer grillmat. 

Trippelsalat dyrker vi på Ringerike og Lier i Buskerud, og Jæren i Rogaland.

Rød og Grønn Lollo

Lollo er kjent som en mild og snill salattype. Den kan fint brukes alene, men gjør seg ekstra godt i blanding. Grønn og rød lollo skaper store hoder av krusete, tynne blad. Med lekre farger og deilig konsistens bidrar lollo til å gjøre salatblandingen fristende. 

Rød og grønn Lollo dyrker vi på Ringerike i Buskerud, Frosta i Nord-Trøndelag og Jæren i Rogaland.

Rød lollo

Rød Lollo, eller Lollo Rosso som den opprinnelige heter, har en mild aromatisk smak og en farge som får enhver salatblanding til å se ut som en fest. Med sin røde farge fungerer den også perfekt som smakfullt pynt på smørbrød og baguetter.

Grønn lollo

Grønn lollo bidrar både med et stort volum og en stor smak i en blandet salat. Med sin saftighet og aroma, kan den også trygt benyttes alene. Prøv den for eksempel til quicher, omeletter eller gratenger.

1150 produsenter leverer norske grønnsaker til oss

Sommer og norske grønnsaker hører sammen, for ingenting smaker som ferske tomater, salater, gulrøtter og poteter, for å nevne noen. Norsk klima med mye sol og langsom modning gir dem en spesielt god smak, og lokale produsenter sikrer at de er ferske og fristende. Se i butikken etter alle de lokale variantene og spesialitetene – nå har vi merket flere enn noensinne.