Gartner - norske grønnsaker

Norske tomater fra Gartner

I det italienske kjøkkenet finnes det én essensiell ingrediens – tomaten. Italienerne er mestere på å spise masse av denne friske, saftige og deilige grønnsaken! Tomaten kommer i mange ulike fasonger, størrelser og smaker – fra knyttnevestore til små perler, noen er søtere, andre er friskere. Prøv deg frem med tomater og la ditt norske kjøkken bli litt mer italiensk!

Delicioso

Deliciosotomater er små klasetomater som på grunn av størrelsen også kalles cocktailtomater. De er aromatiske og friske med en mild sødme i ettersmaken, og er spesielt utvalgt med fokus på smaken. Bruk dem som de er, eller varmebehandle dem. Delicioso selges festet til stilken fordi smakstomater modnes på stilken før de høstes.

Deliciosotomater dyrker vi i Ryfylke.

Cherrytomater

Cherrytomater er små og runde med en søt smak. Du får dem i mange ulike farger, både røde, oransje, gule og nesten sorte varianter. Selv om cherrytomater oftest spises rå i salater eller alene, har de mange bruksområder.

Cherrytomater dyrker vi i Vestfold og Ryfylke i Rogaland.

Juanita

Juanita har en søt, aromatisk smak med mild honningaroma og en lett syrlighet. Dette er en klasetomat som føyer seg inn i cherrytomatenes rekker. Med andre ord en tomat de fleste vil like. Juanitatomaten modnes på stilken og høstes på gren. Dette hever smaken.

Juanitatomater dyrker vi i Ryfylke.

Plommetomater

Plommetomaten har en fyldig og frisk smak og et tykt fruktkjøtt. Dette gjør den meget godt egnet til en rekke ting. For eksempel til hermetisering, puré, ketsjup – og ikke minst til å lage den klassiske sugo di pomodoro-tomatsausen som italienerne elsker.

Plommetomater dyrker vi på Jæren.

Søte tomater

Fullmodne cherrytomater og miniplommetomater er fantastisk søte og gode, og må vel nærmest være som godteri å regne. Spis dem som snacks eller ha dem i salater. Disse små, søte smaksbombene trenger ikke mye selskap! 

Søte tomater dyrker vi i Rogaland.

1150 produsenter leverer norske grønnsaker til oss

Sommer og norske grønnsaker hører sammen, for ingenting smaker som ferske tomater, salater, gulrøtter og poteter, for å nevne noen. Norsk klima med mye sol og langsom modning gir dem en spesielt god smak, og lokale produsenter sikrer at de er ferske og fristende. Se i butikken etter alle de lokale variantene og spesialitetene – nå har vi merket flere enn noensinne.