Gartner - norske grønnsaker

Asiatisk råkostsalat med ingefær- og sesamdressing

Gi råkostsalaten en asiatisk vri. Og bruk gjerne så fargerike rotgrønnsaker du kan finne for å gjøre den ekstra spennende.

4 porsjoner

20 minutter

Enkel

Ingredienser

Dressing

  • 2 ss riseddik
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • ½ ts sukker
  • 1 klype chiliflak
  • ½ dl olivenolje
  • 2 ts sesamolje

Salat

  • 1 liten kålrot
  • 1 polkabete
  • 1 gulbete
  • 3 gulrøtter
  • 1 ss sesamfrø til servering (gjerne hvite og svarte)

Slik gjør du

Bland riseddik, soyasaus, ingefær, sukker og chiliflak i en liten bolle. Rør til sukkeret har smeltet. Pisk inn olivenoljen og sett til side. Rist (de hvite) sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Skrell grønnsakene og skjær i tynne strimler (eller bruk et rivjern). Bland inn dressingen og strø over sesamfrø før servering.