Gartner - norske grønnsaker

Bakt sellerirot, pastinakk og persillerot

De smaker fantastisk i salater eller bare som snacks. Nyt høstens rotgrønnsaker bakt enkelt i ovnen med kun olivenolje, salt og pepper!

4 porsjoner

1 time

Enkel

Ingredienser

  • 4 persillerøtter
  • 4 pastinakk
  • 1 liten sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell rotgrønnsakene. Kutt opp selleriroten i grove terninger og del eventuelt pastinakken og persillerøttene på langs dersom de er store. Legg dem utover en stekeplate, hell over olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper, vend dem i oljen og bak i 40–50 minutter til de er gylne i fargen og har fått en liten stekeskorpe. Vend dem underveis for å unngå at de blir brent. Server rotgrønnsakene varme med ekstra flaksalt strødd på.