Gartner - norske grønnsaker

Bakte beter

Bruk klassiske rødbeter eller lek deg med alle de ulike typene du kan finne. Bak dem og bruk dem som midtpunktet i en sprø salat sammen med en deilig ost, som tilbehør til fisk og kjøtt eller i en maistortilla som del av en kjøttfri taco.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

50-60 minutter

Ingredienser

  • 8 små beter (gjerne ulike typer)
  • 2 ss olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell eller skrubb betene og kutt dem i båter. Spre dem utover en stekeplate, og hell over olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper. Vend betene i oljen og bak i 40–50 minutter til de er gylne i fargen og har fått en liten stekeskorpe. Vend dem underveis for å unngå at de blir brent. Server varme med ekstra flaksalt strødd over. 

Tips!

Beter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker når du skreller rødbeter.