Gartner - norske grønnsaker

Bakte rødbeter med mozzarella, pesto og dukkah

Ovnsbaking fremhever rødbetens sødme. Server med hjemmelaget pesto og mozzarella. Hvis du vil sette en ekstra spiss på det hele kan du prøve den egyptiske krydderblandingen «dukkah». En knasende og aromatisk topping!

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

1 time

Ingredienser

Rødbeter

  • 6 rødbeter, skrelt og skåret i fire
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper

Pesto

  • 4 ½ dl basilikumblader
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ dl pinjekjerner
  • 1 ½ dl olivenolje
  • 1 dl parmesan, finrevet
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Dukkah

  • 2 ss hasselnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • ½ ss spisskummenfrø
  • ½ ts flaksalt
  • Nykvernet pepper

Til servering

  • 2 mozzarella, fersk og hel
  • 2 nektariner, skåret i tynne skiver
  • 1 dl mynteblader, hele

Slik gjør du

Rødbeter

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg de skrelte og oppskårede rødbetene på en stekeplate og gni inn med olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper. Bak i 45–60 minutter. 

Pesto

Kjør alle ingrediensene til pestoen i en foodprosessor og smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Sett til side.

Dukkah

Rist hasselnøtter, sesam-, koriander- og spisskummenfrø separat i en tørr stekepanne til de er gylne og lukter aromatisk. Knus lett sammen i en morter med flaksalt og nykvernet pepper.

Til servering

Dander alt på et stort serveringsfat. Start med noen spiseskjeer pesto i bunnen, deretter bakte rødbeter, hel mozzarella og nektarinskiver. Strø mynteblader og dukkah på topper. 

Tips!

Du kan bytte ut mozzarella med burrata som er bløtere i konsistensen. Du kan også bytte ut parmesanen i pestoen med osten pecorino.