Gartner - norske grønnsaker

Blomkålcurry

Lag en indisk curry, «aloo gobi», med blomkål, poteter og kikerter – en deilig lun og krydret høstmiddag som både er kjøttfri og mettende.

4 porsjoner

40 minutter

Middels

Ingredienser

  • 1 blomkål, stilken i grove terninger og hodet i små buketter
  • 800 g poteter, skrelt eller vasket, skåret i grove terninger
  • 2 ts salt, til kokevann
  • 2 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
  • 1 løk, skåret i tynne skiver
  • 1 grønn chili, skåret i tynne skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss usaltet smør
  • 2 ½ ts gurkemeie
  • 2 ½ ts malt spisskummen
  • 2 ½ ts malt koriander
  • 2 ½ ts sennepsfrø
  • 2 ½ ts ingefærpulver
  • 2 ½ ts currypulver eller garam masala
  • 1 boks kikerter (400 g), drenert
  • 250 g spinatblader
  • Salt

Til servering

  • Naturell yoghurt
  • 1 lime, skåret i båter
  • Naan-brød
  • Lime pickle (kan sløyfes)

Slik gjør du

Kok blomkålen i saltet vann til den er nesten gjennomkokt, ca. 4 minutter. Spar 1 ½ dl av kokevannet. Kok deretter potetene i nytt kokevann til nesten gjennomkokt, tid avhenger av størrelsen på terningene. Hell av vannet og sett til side.

Varm olivenolje og smør i en stor kjele på lav varme og stek hvitløk, løk og chili under omrøring til løken er myk og transparent. Rør inn alt krydderet, minus saltet, og stek i et par minutter. Tilsett blomkålen, potetene og kokevannet som ble spart, og la småkoke i 10 minutter. Rør inn kikerter og spinat. Når spinaten har blitt myk smaker du til med salt.

Server curryen varm med en klatt naturell yoghurt, en lime-båt og varmt naan-brød og lime pickle.

Relaterte produkter