Gartner - norske grønnsaker

Blomkålpuré med gressløkolje og sprøstekt kapers

En enkel blomkålpuré er det perfekte tilbehøret til sommerens grillmat. Gjør den ekstra spesiell servert med en frisk, grønn gressløkolje og sprøstekt, salt kapers drysset over.

4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

Puré

  • 1 blomkål, inkludert stilk, skåret i små biter
  • 5 dl vann
  • 3 ss usaltet smør
  • ¼ ts hvit pepper
  • Flaksalt

Gressløkolje

  • 4 ss olivenolje
  • 2/3 dl hakket fersk gressløk

Sprøstekt kapers

  • 2 ss olivenolje
  • ½ dl kapers

Slik gjør du

Puré

Damp blomkålen til den er mør og du kan føre en spiss kniv gjennom stilken og fremdeles ha ørlite motstand. Jo mindre biter, jo raskere går det. Rør om en gang underveis, slik at blomkålen dampes jevnt i gryten. Spar på kokevannet. Plasser halvparten av blomkålen i en blender, hell i ca. 2 dl av kokevannet og blend til du har en jevn puré. Legg i resten av blomkålen og kjør blenderen mens du tilsetter ca. 1/3 av det resterende kokevannet, litt etter litt. Du ønsker en perfekt purékonsistens – med så lite vann som mulig. Når du har nådd riktig konsistens tilsetter du smør og smaker til med salt og hvit pepper.

Gressløkolje

Lag gressløkoljen mens du venter på at blomkålen dampes. Bland gressløk og olivenolje i en foodprosessor. Kjør det til massen er helt jevn. Hell oljen gjennom et klede dersom du ønsker den ekstra ren og klar i fargen og sett til side.

Sprøstekt kapers

Tørk kapersen på et kjøkkenpapir – du ønsker dem helt tørre. Stek kapersen sprø ved å varme olivenolje i en stekepanne på medium varme i ca. 2–4 minutter.

Server puréen varm med gressløkolje og sprøstekt kapers på toppen.