Gartner - norske grønnsaker

Blomkålris med urtedressing

Erstatt vanlig ris med finhakket, ovnsbakt blomkål blandet med en frisk chimichurri-dressing. Et lett tilbehør til grillet kjøtt og fisk eller som basen i en salat.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

30 minutter

Ingredienser

Blomkålris

  • 1 blomkål, uten stilk, i grove buketter
  • 1 ss korianderfrø, knust (ev. ferdigmalt)
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 ss olivenolje

Chimichurri

  • ½ sjalottløk, finhakket
  • 2 dl fersk koriander, finhakket
  • 1 dl fersk bladpersille, finhakket
  • 2 dl olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss rødvinseddik
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts pepper, nykvernet

Til servering

  • 1 dl pinjekjerner
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1 sitron, saft og skall

Slik gjør du

Blomkålris

Forvarm ovnen til 170 grader. Plasser blomkålbitene i en foodprosessor, 1/3 av gangen, og pulsér til bitene er på størrelse med riskorn. Legg blomkålrisen på en bakepapirkledd ovnsplate og rør inn malte korianderfrø, salt, pepper og olivenolje. Fordel massen jevnt og bak i ovnen i ca. 15 minutter til den så vidt er gyllen. Rør forsiktig et par ganger underveis.

Chimichurri

Bland alle chimichurri-ingrediensene bortsett fra eddiken i en bolle og rør godt sammen. La det hvile i 20 minutter i romtemperatur og miks deretter inn eddiken. Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne på medium varme. Når risen er ferdig blander du den med dressingen i en stor bolle. Smak til med salt og server med pinjekjerner, chili, nykvernet pepper, sitronsaft og sitronskall på toppen.

Tips!

Chimichurri er en frisk urtedressing som passer godt til for eksempel grillet kjøtt og fisk.