Gartner - norske grønnsaker

Bønnesalat med ruccola- og myntepesto

Bygg en salat rundt bønner og sukkererter. Server som tilbehør til middagen eller tilsett hardkokt egg, pasta eller en god skinke for å gjøre den til selve hovedretten. Pestoen holder seg i en uke i kjøleskapet, så har du topping til ukens ovnsbakte grønnsaker, salater og sandwicher.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

15 minutter

Ingredienser

Pesto

  • ½ dl mandler
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 dl ruccula
  • 0,3 dl parmesan, finrevet
  • 2 ½ dl mynteblader
  • Ca. 1 dl olivenolje
  • 2 ss vann
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Salat

  • 350 g snitt- eller brekkbønner, skåret diagonalt i grove skiver
  • 350 g sukkererter, skåret diagonalt i grove skiver
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ dl mandler
  • 0,3 dl parmesan, finrevet
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 sitron, skåret i båter

Slik gjør du

Pesto

Rist mandlene til både salat og pesto (1 dl) i en tørr stekepanne på middels varme til de er sprø og har fått litt farge. Grovhakk halvparten og sett til side. Legg resten i en foodprosessor sammen med et fedd hvitløk, ruccula, finrevet parmesan og mynteblader. Kjør til en jevn pasta. Tilsett gradvis olivenoljen og deretter vannet. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper.

Salat

Damp eller kok sukkererter og bønner til de er gjennomkokt, men fortsatt sprø, ca. 2 minutter, og avkjøl straks i isvann. Tørk det på tørkepapir og legg i en salatbolle. Vend inn sitronsaft og 3 ss av pestoen. Topp med grovhakkede mandler, finrevet parmesan og mynteblader, og server med sitronbåter ved siden av. 

Visste du at…

Grønne bønner er blant de mest fiberrike grønnsakene du kan spise og noe av det beste for en optimal fordøyelse?