Gartner - norske grønnsaker

Brekkbønner med sesam og hvitløk

Gi bønnene en asiatisk vri med hvitløk og sesam. Retten er god nok i seg selv som en snack, og passer perfekt i kombinasjon med ris og enkle kjøtt- og fiskeretter.

4 porsjoner

15 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 2 ss sesamfrø, gjerne miks av hvite og svarte
  • 500 g brekkbønner, hele, stilk fjernet
  • 1 ss rapsolje
  • 3 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ss sesamolje
  • Flaksalt

Slik gjør du

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels varme til de er gylne. Sett til side. Varm oljen i pannen, ha i bønnene og stek til de er gylne i fargen, men fremdeles sprø. Bland inn finrevet hvitløk og fiskesaus, stek i 30 sekunder og fjern fra varmen. Vend inn sesamolje og ristede sesamfrø, smak til med flaksalt og server. 

Relaterte produkter