Gartner - norske grønnsaker

Bringebær og grønnkålsalat

Bruk bringebær i salaten og topp den med en dressing med valmuefrø for å gjøre den ekstra eksotisk. En lett og frisk sommersalat som passer perfekt til pølser og grillet kjøtt.

4 porsjoner

15 minutter

Enkel

Ingredienser

Dressing

  • ½ dl sitronsaft
  • 1 ss honning
  • 1 ss valmuefrø
  • 1 ½ dl olivenolje

Salat

  • 200 g grønnkål
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts eddik
  • 1 fennikel inkludert bladene, skåret i tynne skiver
  • 100 g valnøtter, ristet
  • 125 g bringebær

Slik gjør du

Dressing

Bland sitronsaft, honning og valmuefrø i en skål. Hell i olivenoljen gradvis mens du visper slik at dressingen tykner.

Salat

Dra av alle grønnkålbladene fra stilken og legg i en stor bolle. Hell over 1 ss olivenolje og masser bladene til de er myke i konsistensen. Vend inn tynne skiver av fennikel, ristede valnøtter, hele bringebær og eddik. Hell dressingen over salaten, pynt med fennikelbladene og server.

Visste du at…

Når et bringebær plukkes slutter det å modne, ulik annen frukt som fortsetter modningsprosessen.