Gartner - norske grønnsaker

Brokkolidip med brokkolistaver

Lag en litt annerledes dip av brokkoli, fetaost og pistasjnøtter og spis den med staver av rå brokkoli.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

Ca. 15 minutter

Ingredienser

Dip

  • 1 brokkoli, kun bukettene
  • 100 g fetaost
  • ½ dl pistasjkjerner, salte
  • 2 dl miks av mynte og bladpersille, grovhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper

Brokkolistaver

  • 2 brokkoli, kun stammen, rensket og skåret i tynne staver

Til servering

  • Olivenolje
  • Pistasjnøtter, hakket

Slik gjør du

Damp brokkolibukettene til de er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl og legg i en foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene til dippen, kjør til en jevn konsistens og smak til med salt og nykvernet pepper. Hell på ekstra olivenolje og strø over hakkede pistasjnøtter. Server sammen med brokkolistaver.

Visste du at...

Stilken på brokkolien er minst like smakfull som buketten? Skrell den, skjær i delikate staver og bruk i en wok eller spis rå som snacks.