Gartner - norske grønnsaker

Brokkolisuppe med kokosmelk

Gjør brokkolisuppen mer eksotisk og sommerlig med et innslag av kokos.

4 porsjoner

40 minutter

Middels

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 kg brokkoli, fint hakket, inkludert stilk
  • 1 purre, skåret i tynne skiver
  • 1 hvitløksfedd, most
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 80 g babyspinat
  • 7,5 dl vann
  • 2 ts fiskesaus
  • 1 boks kokosmelk
  • Flaksalt

Til servering

  • Sprøstekt løk
  • Kokosflak

Slik gjør du

Varm 1 ss av olivenoljen på middels varme i en tykkbunnet, stor kjele og tilsett 150 g av brokkolien. Stek til den er myknet og svakt brunet, ca. 3–4 minutter, og sett til side.

Hell resten av olivenoljen i kjelen sammen med purre, hvitløk og ingefær. Stek på middels varme i 3–4 minutter til purren har myknet. Tilsett resten av brokkolien, babyspinat, vann og fiskesaus, sett på lokk og kok i ca. 10 minutter til brokkolien er myk. Hell i kokosmelk og kok i ytterligere 2 minutter.

Fjern kjelen fra varmen. Kjør suppen til en jevn puré med en stavmikser. Varm opp igjen, smak til med flaksalt og server toppet med de gylne brokkolibitene, sprøstekt løk og kokosflak.