Gartner - norske grønnsaker

Bruschetta med ricotta og grillede tomater

Sett en ekstra sommerlig signatur på den italienske fingermaten ved å grille tomatene i stedet for å bruke dem rå. Små grillspyd gir en fin presentasjon. Har du ikke ricotta, bruk gjerne en ferskost, som Nyr eller naturell kremost.

4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

  • 800 g Gartner tomater (Søte tomater, Sunstream, Juanita eller Rødme)
  • Ca. 5 ss olivenolje
  • Ca. 20 salvieblader
  • 8 skiver landbrød
  • 250 g ricotta
  • 1 økologisk sitron, kun skallet
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Varm opp grillen (bruk ev. en grillpanne eller stek tomatene i ovnen). Legg grillspydene i vann i 10 minutter så de ikke tar fyr. Legg alle tomatene i en bolle, hell over litt olivenolje og gni dem raskt inn.

Tre 4–5 tomater på hvert spyd og grill dem i et par minutter på hver side. Legg et stykke aluminiumsfolie på grillen og fordel salviebladene utover. Stek dem til de er helt sprø. Gni brødskivene med litt olivenolje og grill lett så de blir sprø med fine grillstriper.

Smør på et lag ricotta, legg på tomatspydene og salviebladene. Strø over finrevet sitronskall, flaksalt og nykvernet pepper. Avslutt med litt olivenolje og server straks.