Gartner - norske grønnsaker

Coleslaw med knutekål og yoghurtdressing

Knutekål og yoghurt er en ypperlig kombinasjon for en coleslaw – og mye lettere enn den klassiske varianten med rømme eller majones.

4 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

  • ½ dl solsikkefrø
  • 2 knutekål
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss dill, hakket
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 3 ss sitronsaft
  • ½ ts honning
  • 2 ss olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 ts sitronskall, finrevet
  • Tørket chili til servering

Slik gjør du

Rist solsikkekjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og avkjøl. Skrell og skjær knutekålen i tynne staver ved å først skjære dem i tynne skiver, så stable dem pent og snitte dem. Bruk et rivjern om du ønsker salaten grovere.

Bland yoghurt, urter, finrevet hvitløk, sitronsaft, honning og olivenolje i en bolle og pisk det godt sammen. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Legg i knutekålen og vend det sammen. Server toppet med revet sitronskall, noen klyper tørket chili og ristede solsikkefrø.

Relaterte produkter