Gartner - norske grønnsaker

Coleslaw

En klassisk, kremet coleslaw er ypperlig tilbehør til pølser, kjøtt og fisk på grillen – både for barn og voksne, så her er det greit å ha litt ekstra. Bruk gjerne en mandolin for å raskt skjære opp grønnsakene.

Porsjoner

8 porsjoner

Tidsbruk

30 minutter

Ingredienser

Salat

  • 1 sommerkål, skåret i løvtynne skiver
  • 1 rødløk, skåret i løvtynne skiver
  • 2 store gulrøtter, skrelt og revet (så lange biter som mulig)
  • ½ dl bladpersille, finhakket
  • 3 ss sukker
  • 1 ss salt

Dressing

  • 2 dl majones
  • ½ dl eplecidereddik
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ½ ss sukker
  • 3 x 1 cm ingefær, finrevet
  • 1 ss nykvernet pepper
  • Flaksalt

Pynt

  • ½ dl mandelskiver

Slik gjør du

Salat

Bland sommerkål, rødløk, gulrot, bladpersille, sukker og salt godt sammen i en stor bolle. La det hvile i fem minutter. Legg salaten over i et dørslag og skyll godt. Spinn den tørr i en salatslynge eller fordel massen jevnt utover en stekebrett dekket med et godt lag tørkepapir, både over og under. Stek mandelskivene gylne i en tørr stekepanne og sett til side.

Dressing

Visp sammen majones, eplecidereddik, sennep, sukker, finrevet ingefær og pepper i en liten bolle. Bland deretter dressingen godt i salaten. Smak til med salt, pepper og sukker, og server toppet med mandelflak.