Gartner - norske grønnsaker

Dampede bønner med aioli

Enten du velger voksbønner eller brekkbønner smaker de fantastiske dampet. Server dem som en tapasrett med hjemmelaget aioli eller simpelthen med din beste olivenolje og et dryss med flaksalt.

4 porsjoner

10 minutter

Enkel

Ingredienser

Bønner

  • 400 g brekk- eller voksbønner

Aioli

  • 2 eggeplommer, romtemperert
  • 1 ts hvitvinseddik
  • ½ ts dijonsennep
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 dl solsikkeolje
  • ½ ts flaksalt, pluss ekstra til servering
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Pisk sammen eggeplommene med hvitvinseddik, dijonsennep og finhakket hvitløk. Fortsett å piske jevnt mens du sakte heller i en tynn stråle solsikkeolje. Gjør dette til oljen er tom og konsistensen på aiolien er tykk og jevn. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Damp eller kok bønnene i ca. 2 minutter – du ønsker dem kokt, men fortsatt sprø. Server varme med ekstra flaksalt og aioli ved siden av. 

Relaterte produkter