Gartner - norske grønnsaker

Dampede sukkererter med urtesalt

Lag et smaksrikt salt du kan bruke i lang tid fremover og strø det på alt fra dampede sukkererter til et grillet kjøttstykke. Det er den beste måten å bruke opp friske urter på.

4 porsjoner

10 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 4 dl blader av rosmarin, oregano og salvie
  • 1 ½ dl rapsolje
  • 1 ½ dl flaksalt
  • 300 g sukkererter

Slik gjør du

Varm rapsoljen i en dyp stekepanne på middels varme. Legg i urtene og stek dem sprø i ca. 8–10 minutter. Løft dem ut med en klype og la dem renne helt av seg på tørkepapir. Når urtene er helt tørre, knus dem til et fint pulver i en morter eller en foodprosessor. Bland inn flaksaltet og hell det over på et glass med lokk.

Damp sukkererter i et par minutter til de så vidt har myknet, men fortsatt er sprø, ca. 2 minutter. Server som snacks med urtesalt drysset over.

Visste du at…

Norske sukkererter er av den runde, fyldige typen «mange tout» – fransk for «spis alt». Så gjør akkurat det – rå eller dampet.