Gartner - norske grønnsaker

Eggepanne med rosettkål

Rosettkålen er perfekt å ha i en panne med andre godsaker, siden den ikke trenger lang tid før den er ferdig. Her får du en digg helgefrokost eller lunsj, som smaker godt og gjør godt for kroppen. Med et egg eller to på toppen er du virkelig klar for å møte dagen, og har gitt kroppen den beste starten.

2 porsjoner

10–15 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 1 pk rosettkål
  • 3 egg
  • 5–6 cherrytomater
  • 1 klype chilipulver
  • salt og pepper
  • 2–3 ss valnøtter

Slik gjør du

Del løk i biter og rosettkål i to. Fres løken i smør/olje til den blir blank. Ha i rosettkål og la steke i 1–2 minutt, slik at de faller litt sammen. Bland inn chilipulver, salt og pepper. Lag 3 fordypninger i panna og knekk eggene i. Del tomatene og fordel utover. Legg på et lokk og skru ned varmen. La steke til eggene er slik du liker dem. Strø hakkede valnøtter over og krydre med ekstra salt og pepper før servering.