Gartner - norske grønnsaker

Eplesalat med brødbiter

En frisk og annerledes variant av en klassisk italiensk panzanella-salat med stekte, norske epler og store, sprø brødterninger som trekker til seg masse deilig dressing. Perfekt som tilbehør til svinekjøtt.

2 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

Dressing

  • 4 ts sherryeddik
  • 1 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje

Eplesalat

  • 500 g epler, utkjernet, skåret i seks båter
  • ½ sitron, kun saften
  • 2 ss olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 4 tykke skiver brød
  • 2 dl fersk basilikum

Slik gjør du

Dressing

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle, og sett til side.

Eplesalat

Forvarm ovnen til 240 grader med grillvarme. Del opp eplene og legg dem i en bolle. Klem sitronsaft over for å unngå at de blir brune. Hell deretter over 1 ss olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper og bland godt. Legg eplene med snittsiden ned i en grillpanne på middels til høy varme med 1 ss olivenolje. Stek dem til de har fått tydelige grillmerker og har blitt litt karamellisert på begge sider, ca. 20 minutter.

Pensle brødskivene med 1 ss olivenolje og strø over salt og pepper. Grill dem i ovnen til de er gylne og sprø. Skjær dem deretter i grove terninger, 2,5 cm. Bland sammen brødterningene og smulene som ligger igjen med eplene og dressingen og la det marinere i 5–10 minutter. Legg i basilikum, smak til med salt og pepper og server. 

Tips!

Bruk det brødet du har tilgjengelig til brødterningene. Surdeigsbrød er ekstra godt!