Gartner - norske grønnsaker

Gratinert rosettkål med ostesaus

Prøv gratinert rosettkål med ostesaus. En lekker rett å se på, men også fantastisk på smak.

2 porsjoner

40 minutter

Middels

Ingredienser

  • 2 pk rosettkål
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel/glutenfritt mel
  • 4 dl melk
  • 1/4 sitron
  • 75 g parmesan
  • 2 dl revet mozzarella
  • 1 dl smuler/panko
  • 1 bunt persille

Slik gjør du

Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skyll og tørk rosettkål, og del de i to. Fordel rosettkål i en ildfast form sammen med båter av løk. Dryss over olivenolje, salt og pepper og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til rosettkålen har fått litt farge.

Smelt smør i en liten kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med melken samtidig som du rører kraftig for å unngå klumper. La småkoke i 5 minutter. Vend inn parmesan i skiver og halvparten av mozzarellaosten. Bland inn sitronsaft.

Fordel ostesausen over rosettkålen og løken. Bland sammen smuler/panko, finhakket persille og resten av mozzarellaosten. Fordel dette over ostesausen og gratiner formen i ca. 15 minutter til. Servér som den er, eller sammen med kjøtt, kylling eller fisk.