Gartner - norske grønnsaker

Grillede gulrøtter og rødbeter med urtemiks

Grill grønnsakene og vend dem øyeblikkelig inn med en frisk og aromatisk gremolata – en italiensk miks av urter og sitronskall. En enkel og rask måte å tilberede tilbehøret til maten.

4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

  • 3 rødbeter
  • 1 bunt gulrøtter
  • 2 sitroner, gjerne økologiske
  • 0,6 dl bladpersille, finhakket
  • 0,4 dl mynte, finhakket
  • 5 ss olivenolje
  • ½ ts flaksalt

Slik gjør du

Skrell rødbetene og skjær dem i båter. Skrubb eller skrell gulrøttene og del i to på langs. La gjerne litt av stilken sitte på, men pass på at all jord er fjernet ved roten. Grill til grønnsakene er møre, sammen med en sitron delt i to – ca. 20 minutter, avhengig av grillens varme og størrelsen på grønnsakene. 

Bland finrevet skall og saft fra den andre sitronen med persille, mynte, olivenolje og flaksalt. Straks grønnsakene er ferdige heller du over urtemiksen og blander godt sammen. Klem over saft fra den grillede sitronen ved servering.

Tips!

Grønnsakene kan også ovnsbakes – 180 grader i ca. 1 time.