Gartner - norske grønnsaker

Grillede neper med basilikumolje

Bring frem sødmen i nepene ved å grille dem. Server til grillmaten med aromatisk basilikumolje over det hele.

4 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

Basilikumolje

  • 2,5 dl olivenolje
  • 7 dl basilikumblader

Grillede neper

  • 8 neper, skåret i 1 cm tykke skiver
  • 2 ss olivenolje
  • Salt

Slik gjør du

Basilikumolje

Varm opp 2 dl av olivenoljen med 2 dl av basilikumbladene i en stekepanne på lav varme i ca. 5 minutter. Sett til side i 15 minutter, sil deretter oljen og kast bladene. Kok opp en kjele med vann, legg resten av basilikumen i det kokende vannet i 10 sekunder, løft bladene ut med en hullsleiv og tørk dem på et tørkepapir. Behold kokevannet til du skal begynne med nepene. Kjør basilikumbladene og den resterende 0,5 dl av olivenoljen i en foodprosessor for en jevn puré. Rør til slutt inn den silte oljen.

Grillede neper

Legg nepeskivene i kokevannet og kok i ca. 2 minutter. Tørk av nepene, pensle dem med olivenolje og grill til de er myke og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Server med salt og basilikumolje. 

Visste du at…

Du også kan spise bladene på nepen? Tilbered dem som du ville gjort med spinat.