Gartner - norske grønnsaker

Grillet vårløk med rugbrødsmuler

Ikke bare asparges kan grilles. Prøv deg frem med vårløk eller minipurre og server med sprø sennepskledde rugbrødsmuler som tilbehør til kjøtt og fisk.

4 porsjoner

50 minutter

Enkel

Ingredienser

Rugbrødsmuler

  • 3 skiver rugbrød, skåret i små terninger
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts grov sennep
  • 2 ts friske timianblader, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • ½ dl bladpersille, finhakket
  • 1 dl parmesan, finrevet
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • Skallet av 2 sitroner, skrubbet godt i varmt vann

Grillet vårløk

  • 12 små vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • Saften av 1 sitron
  • Flaksalt

Til servering

  • Ekstra revet sitronskall, bladpersille og parmesan

Slik gjør du

Rugbrødsmuler

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland brødterninger, sennep, timian og olivenolje godt i en bolle. Strø over flaksalt og nykvernet pepper og fordel brødterningene utover en stekeplate. Stek til de er helt sprø, ca. 15–30 minutter. Når helt avkjølt, knus terningene litt ekstra og bland inn sitronskall, bladpersille og parmesan. Sett til side.

Grillet vårløk

Pensle vårløken med olivenolje og flaksalt. Grill til de har myknet og har tydelige grillmerker, ca. 10 minutter. Legg vårløken på et serveringsfat, klem over sitronsaft og server med rugbrødsmuler og ekstra revet sitronskall, bladpersille og parmesan.