Gartner - norske grønnsaker

Grillet vårløk med rugbrødsmuler

Ikke bare asparges kan grilles. Prøv deg frem med vårløk eller minipurre og server med sprø sennepskledde rugbrødsmuler som tilbehør til kjøtt og fisk.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

Ca. 50 minutter

Rugbrødsmuler

Ingredienser

  • 3 skiver rugbrød, skåret i små terninger
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts grov sennep
  • 2 ts friske timianblader, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • ½ dl bladpersille, finhakket
  • 1 dl parmesan, finrevet
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • Skallet av 2 sitroner, skrubbet godt i varmt vann

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland brødterninger, sennep, timian og olivenolje godt i en bolle. Strø over flaksalt og nykvernet pepper og fordel brødterningene utover en stekeplate. Stek til de er helt sprø, ca. 15–30 minutter. Når helt avkjølt, knus terningene litt ekstra og bland inn sitronskall, bladpersille og parmesan. Sett til side. 

Grillet vårløk

Ingredienser

  • 12 små vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • Saften av 1 sitron

Slik gjør du

Pensle vårløken med olivenolje og flaksalt. Grill til de har myknet og har tydelige grillmerker, ca. 10 minutter. Legg vårløken på et serveringsfat, klem over sitronsaft og server med rugbrødsmuler og ekstra revet sitronskall, bladpersille og parmesan.