Gartner - norske grønnsaker

Gulrotpesto med gulrotchips

Lag din egen gule pestovariant av gulrot og kokosolje, og server med hjemmelagde chips for en næringsrik og annerledes snacks.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

30 minutter

Chips

Ingredienser

  • 6 gulrøtter, skåret i tynne skiver (bruk mandolin hvis du har)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 190 grader. Legg gulrotskivene på et stekebrett, hell over olivenolje og vend dem for å fordele oljen jevnt. Strø over salt, spre gulrøttene over hele brettet og stek i 20–30 minutter til de har blitt helt sprø. 

Pesto

Ingredienser

  • 350 g gulrøtter, skrelt og kuttet i grove biter
  • 1 dl kokosolje
  • Saften av 1 sitron
  • 2 cm ingefær, skrelt og grovt kuttet
  • 2 ss lønnesirup (ev. honning)
  • ½ ts salt
  • ½ ts sesamfrø, svarte eller hvite

Slik gjør du

Legg gulrøttene til pestoen i en foodprosessor sammen med kokosolje, sitronsaft, ingefær og lønnesirup. Kjør til pestoen er helt jevn og gul. Den blir gulere jo lenger du kjører den.

 Smak pestoen til med salt og server pyntet med sesamfrø og nystekte chips ved siden av.

Visste du at…

Gulrøtter trekker fukt ut gjennom stilken? Kutt den derfor av med en gang du har kjøpt gulrøttene, så holder de seg friske lengre.