Gartner - norske grønnsaker

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

En sommerlig og frisk gulrotsuppe laget på en base av kyllingkraft og appelsinjuice. Sprøstekte kikerter gir deg noe ekstra å bite i.

4 porsjoner

45 minutter

Middels

Ingredienser

Sprøstekte kikerter

  • 1 boks kikerter, skylt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt

Suppe

  • 1 ss olivenolje
  • 1 purre, kun den hvite delen, skåret i tynne skiver
  • 500 g gulrøtter, kuttet i skiver
  • 1 ½ dl appelsinjuice
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 boks kikerter, skylt
  • ½ ts ingefærpulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts allehånde
  • Salt og pepper

Til Servering

  • 1 dl yoghurt naturell
  • ½ dl frisk estragon, hakket

Slik gjør du

Sprøstekte kikerter

Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll en boks kikerter og tørk dem helt på et tørkepapir. Spre dem utover en stekeplate, hell over olivenolje og flaksalt, og stek i ovnen til kikertene er sprø, ca. 20 minutter.

Suppe

Varm olivenolje i en stor kjele på middels varme. Tilsett purre og gulrøtter og stek til de er myke, ca. 10 minutter. Hell i appelsinjuice, kyllingkraft, kikerter og krydderne. Kok opp og la det putre under lokk i 15 minutter. Avkjøl suppen i et par minutter og kjør den med en stavmikser. Varm opp suppen igjen, smak til med salt og pepper og server med en klatt yoghurt naturell, hakket estragon og sprø kikerter.