Gartner - norske grønnsaker

Hummus med kålrot- og knutekålstaver

Gi den klassiske hummusen ekstra smak med sitronskall og friske urter. Server den med staver av kålrot og knutekål som et alternativ til potetgullet.

6 porsjoner

20 minutter

Enkel

Ingredienser

Hummus

  • ½ ts korianderfrø
  • ½ ts spisskummenfrø
  • 1 boks kikerter, skylt og rent av
  • 2 ss tahini
  • 3 ss bladpersille, hakket
  • 3 ss dill, hakket
  • 3 ss basilikum, hakket
  • ½ ts chiliflak
  • 1 sitron, saft og finrevet skall
  • ½ dl olivenolje + ekstra til servering
  • ½ ts flaksalt
  • Nykvernet pepper

Grønnsakstaver

  • 1 kålrot, skrelt og skåret i tynne staver
  • 1 knutekål, skrelt og skåret i tynne staver

Slik gjør du

Hummus

Rist korianderfrø og spisskummen i en tørr stekepanne på middels varme til det lukter aromatisk. Knus frøene lett i en morter eller med baksiden av en sleiv. Hell de knuste frøene over i en foodprosessor sammen med kikerter, tahini, chiliflak, hakket bladpersille, dill og basilikum, sitronskall og sitronsaft. Kjør sammen. Tilsett olivenolje litt etter litt til du har fått en jevn og kremet konsistens. Juster med mer olje eller vann dersom du ønsker hummusen tynnere. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Hell over litt av din beste olivenolje til slutt.

Grønnsaksstaver

Skrell og kutt opp kålrot og knutekål i staver, og server med hummus.