Gartner - norske grønnsaker

Hurtigsyltet rødløk

Du trenger ikke å vente i månedsvis for å sylte din egen løk – etter en time er den klar. Bruk den på brødskiven til postei eller ost, til pai, burger eller et godt kjøttstykke.

1 glass

1 time, 40 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 2–3 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 3 ½ dl vann
  • 1 ½ dl rødvinseddik
  • ½ ss gule sennepsfrø
  • ½ ss spisskummenfrø
  • 1 ts pepperkorn
  • 6 kvister timian
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss sukker
  • 1 ss salt

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene utenom rødløken i en kjele. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 3–4 minutter. La det deretter hvile i 30 minutter. Legg rødløkskivene i et stort glass og hell over laken så den dekker løken helt. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet. Løken er spiseklar etter en time, men er aller best etter to til tre dager. 

Visste du at…

Du kan lindre insektbitt og forbrenninger ved å stryke over med snittsiden av en løk?