Gartner - norske grønnsaker

Kålrot-røsti med estragonmajones

Den perfekte helgebrunsjen er røsti tilberedt med kålrot i stedet for den klassiske poteten. Server med en stor salat og hjemmelaget estragonmajones.

6 porsjoner

40 minutter

Middels

Ingredienser

Estragonmajones

  • 1 eggeplomme
  • ½ ts hvitvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ ts dijonsennep
  • 1 dl estragon, hakket
  • 1 dl solsikkeolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Røsti

  • 2 kålrot, skrelt og revet
  • 1 løk, skrelt og revet
  • 4 egg
  • 1 ts flaksalt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1–1 ½ dl hvetemel
  • ½ dl rapsolje, til steking

Slik gjør du

Estragonmajones

Pisk sammen eggeplomme, hvitvinseddik, sitronsaft, dijonsennep og hakket estragon i en liten bolle. Fortsett å piske mens du sakte heller i solsikkeoljen i en tynn stråle. Fortsett til majonesen er tykk og smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Sett til side.

Røsti

Legg revet kålrot og løk inn i et rent kjøkkenhåndkle, rull det sammen til en pølse og vri endene slik at du får ut så mye væske som mulig. Legg det deretter over i en bolle sammen med egg, flaksalt, nykvernet pepper og finrevet hvitløk. Bland det sammen og tilsett mel til du har en masse som henger sammen.

Varm rapsoljen på middels til høy varme i en tykkbunnet stekepanne. Legg kålrotmiksen i generøse burgerstørrelser i oljen, press ned for å flate dem ut og stek i ca. 2–3 minutter på hver side. Du ønsker røstien mør med en gyllen stekeskorpe. Server varm sammen med estragonmajones.