Gartner - norske grønnsaker

Knutekål- og appelsinsalat med mandelstrøssel

Knasende sprø og søt i smaken – knutekålen passer perfekt i salat. Gjerne sammen med syrlig frukt og nøtter.

4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

Mandelstrøssel

  • 2 appelsiner (bare skallet, fruktkjøttet brukes i salaten)
  • 1 dl mandler
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 einebær
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ts brunt sukker

Dressing

  • 2 ss appelsinsaft (ca. saften av ½ appelsin)
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 2 ss olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Salat

  • 2 appelsiner (fra mandelstrøsselet)
  • 2 knutekål
  • 8 dl blandede blader av ruccula, hjertesalat og rød eller grønn lollo
  • 2 ss dill, hakket
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Mandelstrøssel

Forvarm ovnen til 130 grader. Legg appelsinskallet på den ene halvdelen av en bakeplate og tørk ut, ca. 10–15 minutter. På den andre halvdelen rister du mandlene til de er sprø. Legg appelsinskall, einebær og nykvernet pepper i en foodprosessor og kjør til pulver. Legg i mandler, flaksalt og brunt sukker og pulsér til du har en grov miks. Sett til side.

Dressing

Bland alle ingrediensene til dressingen i et lite syltetøyglass og rist hardt til du har en kremet vinaigrette. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper.

 

Salat

Skjær av skall og hvite hinner på appelsinene. Skjær så ut båtene én etter én. Fjern det ytterste skallet av knutekålen (enten med en potetskreller eller en kniv) og snitt dem i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin). Deretter skjærer du tynne staver av disse ved å legge skivene i små stabler. Bland appelsin, knutekål, salatene og hakket dill i en stor bolle og vend inn dressingen. Server salaten toppet med mandelstrøssel, og smak til med flaksalt og nykvernet pepper.