Gartner - norske grønnsaker

Knutekålsalat med sitrusvinaigrette

Sprø og delikat knutekål kombinert med aromatisk fennikel og syrlig sitrus gir deg en annerledes og frisk sommersalat. Server den til grillet fisk og skalldyr.

4 porsjoner

15 minutter

Enkel

Ingredienser

Vinaigrette

  • 0,6 dl olivenolje
  • Saften av 1 appelsin
  • Saften av 1 lime
  • 1 ss honning
  • ½ ts flaksalt
  • 1 ss hvitvinseddik

Salat

  • 2 knutekål, skrelt og skåret i tynne staver
  • 1 fennikel, skåret i tynne skiver
  • 1 dl koriander, finhakket
  • ½ fersk jalapeño, finhakket (kan erstattes med chili)
  • ½ dl vårløk, skåret i tynne skiver (kun den hvite delen)
  • 1 lime, kun skallet, finrevet
  • 1 appelsin, kun skallet, finrevet

Slik gjør du

Vinaigrette

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk, og rist sammen.

Salat

Bland finhakket koriander, jalapeño (eller chili), vårløk, lime- og appelsinskall i en liten skål. Legg oppkuttet knutekål og fennikel i en salatbolle. Vend inn vinaigretten i salaten, dryss over korianderblandingen og server. 

Visste du at…

Knutekålen er den mildeste av alle kåltypene med en smak som minner om kålrot, bare mer sødmefull?