Gartner - norske grønnsaker

Knutekålsalat med sitrusvinaigrette

Sprø og delikat knutekål kombinert med aromatisk fennikel og syrlig sitrus gir deg en annerledes og frisk sommersalat. Server den til grillet fisk og skalldyr.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

15 minutter

Ingredienser

Vinaigrette

  • 0,6 dl olivenolje
  • Saften av 1 appelsin
  • Saften av 1 lime
  • 1 ss honning
  • ½ ts flaksalt
  • 1 ss hvitvinseddik

Salat

  • 2 knutekål, skrelt og skåret i tynne staver
  • 1 fennikel, skåret i tynne skiver
  • 1 dl koriander, finhakket
  • ½ fersk jalapeño, finhakket (kan erstattes med chili)
  • ½ dl vårløk, skåret i tynne skiver (kun den hvite delen)
  • 1 lime, kun skallet, finrevet
  • 1 appelsin, kun skallet, finrevet

Slik gjør du

Vinaigrette

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk, og rist sammen.

Salat

Bland finhakket koriander, jalapeño (eller chili), vårløk, lime- og appelsinskall i en liten skål. Legg oppkuttet knutekål og fennikel i en salatbolle. Vend inn vinaigretten i salaten, dryss over korianderblandingen og server. 

Visste du at…

Knutekålen er den mildeste av alle kåltypene med en smak som minner om kålrot, bare mer sødmefull?