Gartner - norske grønnsaker

Krydret eplegløgg

Server varm, krydret eplegløgg når temperaturen synker. Ønsker du en alkoholholdig variant blander du inn whisky, Calvados eller Brandy.

6 glass

1 time, 10 minutter

Enkel

Ingredienser

Krydret eplegløgg

  • 2 l god eplejuice (f.eks. Cevita eplemost)
  • 1 ts allehånde, malt
  • 1 ts muskatnøtt, revet
  • 4 nellikspiker, hele
  • 2 kanelstenger, hele
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • 6–8 kanelstenger, 1 per glass
  • 1 ss kanel, malt
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

Krydret eplegløgg

Bland eplejuice, allehånde, muskatnøtt, nellikspiker og kanelstenger i en kjele. Skjær et snitt i vaniljestangen, skrap ut frøene og legg dem i kjelen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 1 time. Filtrer juicen gjennom et klede, kast krydderet og server gløggen varm.

Pynt

Dersom du ønsker å pynte glassene blander du sukker og kanel på en liten asjett, væter kanten på glasset i gløggen og dypper det i blandingen. Sett en kanelstang i hvert glass og server.