Gartner - norske grønnsaker

Lun brokkolisalat med couscous

Server salaten som den er eller fyll den ut med et hardkokt egg, røkt fisk eller grillmat dersom du ønsker proteiner. Perfekt å ha klar i kjøleskapet til ukens lunsj.

4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

Salat

  • 150 g rå couscous
  • 1 brokkoli, kun bukett
  • 1 dl pinjekjerner
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts tørket oregano
  • ½ ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 1 sitron, saft og skall
  • 100 g fetaost
  • 2 ss rosiner

Dressing

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • ¼ ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

Kok couscous etter anvisning på pakken. Avkjøl og sett til side.

Forvarm ovnen til 220 grader. Bruk en foodprosessor og pulser brokkolien til du har veldig små biter. Tilsett brokkolien litt etter litt, og ikke alt på én gang. Du kan også finhakke brokkolien for hånd. Legg bitene i en stor bolle og bland med pinjekjerner, olivenolje, oregano, salt og nykvernet pepper.

Spre utover et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovnen i ca. 15 minutter til brokkolien og pinjekjernene begynner å bli gylne. Tørk av bollen, legg blandingen tilbake og avkjøl. Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten skål mens du venter. Tilsett couscous, sitronsaft, fetaost og rosiner i salaten, hell over dressingen og rør sammen. Server med finrevet sitronskall på toppen. Salaten holder seg i opp til to dager i kjøleskapet.

Relaterte produkter