Gartner - norske grønnsaker

Marinert blomkålbiff

Tilbered blomkålen i tykke skiver i ovnen som et alternativ til biffen. Krydderblandingen av sesamfrø og tørkede urter kalles za’atar, og gir marinaden et eksotisk Midtøsten-preg.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

60 minutter

Ingredienser

Za’atar-marinade

  • 30 g sesamfrø
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts sitronskall, finrevet
  • ½ dl tørket oregano
  • ½ dl tørket timian
  • 2 ts sumak (kan sløyfes)
  • 2 ½ dl olivenolje
  • 1 ts flaksalt

Blomkålbiff

  • 2 blomkål, finrenset, behold stilken på

Slik gjør du

Za’atar-marinade

Rist sesamfrø gylne i en tørr stekepanne på medium varme. Avkjøl. Bland hvitløk, sitronskall, urter, sumak, olivenolje og sesamfrø. Smak til med salt.

Blomkålbiff

Forvarm ovnen til 200 grader. Del blomkålene i fire like tykke skiver, fra toppen av buketten til stilken. Pensle za’atar på begge sider og plasser forsiktig på en bakepapirkledd ovnsplate. Bak i ovnen i 50 minutter–1 time til blomkålen er gyllen og mør. Test den med en spiss kniv underveis. 

Tips!

Za’ataren du har til overs holder seg frisk i kjøleskapet i opp til en måned i et lukket glass.