Gartner - norske grønnsaker

Minipurre- og potetsuppe

Denne suppen er frisk og lett, og passer perfekt til sommerhalvåret. Server den med sprøstekt serrano-skinke og stekt minipurre.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

45 minutter

Ingredienser

Suppe

  • 50 g smør
  • 700 g minipurre, i grove skiver, kun den hvite delen
  • 1 løk, grovhakket
  • 2 dl hvitvin
  • 1,3 l kyllingkraft
  • 170 g potet, skrelt og skåret i tynne skiver
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Til servering

  • 1 ss olivenolje, til steking
  • 200 g serranoskinke
  • 1 minipurre, finskåret, den grønne delen
  • 1 ss smør
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Suppe

Smelt smør i en tykkbunnet, stor kjele over lav til middels varme. Legg i minipurre og løk og stek til myk og transparent, men ikke farget, ca. 8–10 minutter. Rør underveis. Tilsett vin og reduser til konsistensen er lik sirup. Tilsett potetskivene, stek i ytterligere 1 minutt og hell i kraften. La småkoke i 10 minutter. Fjern suppen fra varmen, avkjøl i et par minutter og kjør den til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper og varm opp igjen før servering dersom det trengs.

Til servering

Varm olivenoljen i en stekepanne og stek serranoskinken sprø. Legg til side. Stek deretter den grønne delen av minipurren myk i smør. Server suppen med et par biter skinke i hver skål, en skje stekt minipurre, finhakket gressløk og noen dråper god olivenolje.