Gartner - norske grønnsaker

Morellterte

Denne kaken heter opprinnelig «clafoutis» – en fransk dessert tilberedt i en panne, med en enkel røre og flust av saftige bær. Server den varm med vaniljeis.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

Ca. 1 time

Ingredienser

Røre

  • 60 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts vaniljesukker
  • ½ ts flaksalt
  • 60 g sukker
  • 3 egg
  • 3 dl melk

Moreller

  • 300 g moreller
  • 1 ts smør
  • 1 ss sukker

Til pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du

Røre

Forvarm ovnen til 180 grader. Visp ingrediensene til røren sammen til en jevn blanding og sett til side i 20–30 minutter.

Moreller

Smør en støpejernpanne eller en ildfast form og strø over 1 ss sukker. Del morellene i to og fjern stenene. Legg bærene i pannen eller formen og stek dem i ovnen i 5 minutter så de myknes. Ta formen eller pannen forsiktig ut av ovnen. Hell over røre så det så vidt dekker morellene og sett den tilbake i ovnen. Bak i ca. 30 minutter til kaken er gyllen og har puffet opp som en soufflé. Server varm i pannen eller formen, drysset med melis og en god vaniljeis til. 

Visste du at…

Betegnelsen morell stammer fra navnet på en gammel kirsebærsort fra Château de Moreilles i Frankrike?