Gartner - norske grønnsaker

Neper og reddiker med ansjos- eller urtedip

Norske grønnsaker er kjempegodt som snacks. Lag gjerne to ulike dipper – en til voksne og en til barn – og dypp staver av knasende sprø reddiker og neper i.

4 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 bunt reddiker
  • 4–5 neper

ANSJOSDIP

  • 1 ss olivenolje
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 2 hvitløksfedd, i tynne skiver
  • 10–12 ansjosfileter, finhakket
  • 1 dl crème fraîche
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

URTEDIP

  • 2 ½ dl crème fraîche
  • 3 ss bladpersille, finhakket
  • 3 ss gressløk, finhakket
  • 2 ss estragon, finhakket
  • 1–2 ss sitronsaft
  • Flaksalt

Slik gjør du

Skrubb grønnsakene godt. La gjerne noe av reddikstilken sitte på – det er både pent å se på og spiselig. Del reddikene i to og nepene i tykke skiver, deretter staver. 

ANSJOSDIP:

Varm olivenoljen i en stekepanne over middels varme. Legg i vårløk og hvitløk og stek til de er myke. Legg et par stekte vårløkbiter til side til servering. Tilsett ansjos og stek i et par minutter til. Avkjøl i en liten bolle. Bland inn crème fraîche og smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Pynt med stekt vårløk på toppen.

URTEDIP:

Bland sammen crème fraîche, urter og 1 ss sitronsaft i en liten bolle. Smak til med flaksalt og ev. mer sitron. Server med ekstra urter på toppen.

Tips!

Norske neper er så ferske at du kan spise dem rå som et eple!