Gartner - norske grønnsaker

Nepesalat med lime- og ingefærdressing

Fet grillmat krever salater med syrlighet. Kombiner neper, cherrytomater og eple med masse friske urter og en dressing av lime, chili og ingefær.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

20 minutter

Ingredienser

Dressing

  • 1 lime, kun saften
  • ½ fersk rød chili, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 cm fersk ingefær, finrevet
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • ½ ts honning
  • 1,2 dl olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Salat

  • 3 neper, i tynne skiver (bruk mandolin hvis du har)
  • 1 eple, i tynne skiver (bruk mandolin hvis du har)
  • 3,5 dl ulike urter (f.eks. basilikum, koriander, bladpersille, mynte, dill og estragon)
  • 12 cherrytomater, delt i to

Slik gjør du

Dressing

Bland limesaft, chili, sjalottløk, ingefær, hvitløk og honning i en liten bolle. Pisk godt sammen. Hell i olje i en tynn stråle mens du pisker videre for å tykne den. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper og sett til side. Det er en raus porsjon, så hell dressingen som er til overs på et glass og oppbevar i kjøleskapet i opptil tre dager.

Salat

Bland salaten i en stor bolle og hell over ønsket mengde dressing rett før servering.